Ingrediente:
- Blat:
- 9 buc albușuri
- 200 g zahăr pudră
- 3 linguri făină
- 200 g mac
- 1 praf copt
- Crema:
- 9 buc gălbenușuri
- 150 g zahăr
- 150-200 g unt
- 900 (1000 ml) lapte
- 6 linguri făină sau 4 amidon
- după gust esență vanilie, zahăr vanilat
- Glazura:
- 200 g ciocolată menaj
- 50-100 ml smântână lichidă sau câteva linguri ulei
Mod de preparare:
Se bat albușurile spuma tare, apoi se adaugă zahărul și se bate până se topește zahărul.
Încorporăm făina și praful de copt încet cu o spatulă apoi adăugăm macul ușor, ușor. Împărțim compoziția în 3 și o punem în tava la cuptor încins 160 grade C pentru 12-15 minute. Lăsăm la răcit cele 3 foi rezultate și ne apucăm de crema.
CREMA. Amestecăm gălbenușurile cu zahărul cu făina și treptat cu laptele. Punem pe foc și amestecăm continuu să nu se prindă sau afume. Când este bine legată așa ca o budincă se dă deoparte și se adaugă untul și esența de vanilie apoi lăsăm să se răcească bine amestecând rar să nu prindă crustă.
În tava în care am copt foile se pune hârtie de copt sau folie și se pune foaie, crema, foaie, crema și foaie. Peste ultima foaie se pune glazura.