Checuri

Chec simplu cu lămâie și zmeură

 

 

 

 

Ingrediente:

  • ouă
  • 175 zahăr
  • linguri suc de lămâie
  • coaja de la o lămâie
  • 220 iaurt grecesc
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 200 făină
  • linguriță praf de copt
  • ⅓ linguriță sare
  • 100 zmeură proaspătă (sau alte fructe de pădure)
  • linguriță esență de vanilie

 

 Mod de peparare:

  • Preîncălziți cuptorul la 175°C, fără ventilație.
  • Tapetați o tavă de chec (a mea are 8x8x30cm) cu hârtie de copt.
  • Mixăm ouăle cu zahărul și esența de vanilie până când obținem sau spumă densă deschisă la culoare.
  • Adăugăm iaurtul, uleiul, sucul și coaja de lămâie și amestecăm până la încorporarea ingredientelor.
  • Cernem ingredientele solide: făina, sarea și praful de copt și le adăugăm treptat în compoziție, încorporandu-le cu o spatulă, cu mișcări ample de sus în jos.
  • Com nu trebuie să aibă consistență lichidă, deci nu supramixați! Amestecați doar până când ingredientele sunt încorporate și vă asigurați că nu sunt cocoloașe de făină.
  • Adăugați zmeura în compoziție, și încorporați-o cu mișcări delicate.
  • Turnați compoziția în tava de verificat și coaceți pentru 50-55 minute.
  • Checul este copt dacă o scobitoare introdusă în mijlocul lui iese curată.
  • Checul se lasă în tavă să se răcească complet.
  • Îl puteți consuma ca atare, sau puteți presăra zahăr pudră sau glazură simplă obținută din suc de lămâie amestecat cu zahăr pudră.
Pentru glazura de lămâie
  • Amestecați 100 g zahăr pudră cu o lingură de suc de lămâie. Se toarnă peste checul rece, apoi poți presăra bucăți de zmeură și coaja rasă de lămâie.

 

Pofta buna!

 




Categorii

Sari la bara de unelte