Preparate fara carne

Colţunaşi leneşi cu cartofi şi brînză

 

 

 

 

Ingrediente:

  • 10 cartofi,
  • 2 ouă,
  • 1 linguriţă unt,
  • 2-3 linguri de brînză de vaci nesărată mărunţită,
  • 3 linguri făină de grîu,
  • 1 pahar de smantînă,
  • 2-3 căţei de usturoi,
  • 1 lingură de verdeaţă tăiată,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

 

Mod de preparare:

Se fierb cartofii cu coajă, apoi se curăţă şi se dau prin răzătoare. Se adaugă ouăle crude, untul, verdeaţa (la dorință), 1 lingură de brînză, sare şi piper. Se amestecă bine. Din masa obţinută se formează nişte cîrnăciori mici cu diametrul de 2-3 cm, se taie rondele de 1-1½ cm şi se fierb în apă sărată 3-5 minute. Apoi se scurg prin strecurătoare.

Se servesc în 2 feluri:

varianta 1: se presară cu brînză, usturoi pisat şi se dreg cu smîntînă;

varianta 2: colţunaşii fierţi se pun într-o tavă unsă cu grăsime, presărată cu pesmeţi. Colţunaşii se presară cu brînză, deasupra se toarnă smîntîna bătută cu ou şi se dau  la cuptor.

Colţunaşii se servesc presăraţi cu verdeaţă.

 

Pofta buna!

 

Sursa: Moldovenii.md




Categorii