Desert

Prăjitură “Capodoperă” fără coacere – cea mai fină și rapidă prăjitură, fără bătăi de cap!

 

 

Prăjitură “Capodoperă” fără coacere – cea mai fină și rapidă prăjitură, fără bătăi de cap!

 

Dacă vă este poftă de un desert, însă nu doriți să stați prea mult timp la bucătărie, ca să-l pregătiți, vă propunem să încercați această prăjitură. Această prăjitură este fără coacere, se prepară rapid, iar rezultatul este unul pe măsură. Este cea mai fină și delicioasă prăjitură cu biscuiți și cremă fiartă.

Ingrediente:

250 gBiscuiți din cacao
100 gBiscuiți

  Cremă

1,5 lLapte
2 PliculețeZahăr vanilat
12 linguriZahăr
12 linguriFăină
75 gUnt
6 bucățiOuă
3 linguriAmidon

Mod de preparare:

  1. Într-un bol, mixați ouăle cu făina, amidonul și 300 ml lapte. Amestecați bine pentru a nu se forma cocoloașe.
  2. Puneți restul de lapte într-o cratiță, la foc, împreună cu zahărul și untul, amestecați și adăugați zahărul vanilat. Când laptele din cratiță ajunge la punctul de fierbere, adăugați compoziția cu făină.
  3. Gătiți până amestecul devine ca o smântână mai groasă, amestecând continuu pentru a nu se arde. În momentul în care s-a îngroșat, luați de pe foc și lăsați deoparte să se răcească.
  4. Asamblați prăjitura într-o tavă cu dimensiunea (25 x 36 cm) și așezați un strat de biscuiți cu cacao, iar peste ei distribuiți uniform jumătate din cremă.
  5. Puneți stratul de biscuiți simpli și întindeți crema rămasă. Deasupra așezați ultimul strat de biscuiți cu cacao. Dați prăjitura la rece pentru minim 3-4 ore.
  6. Savurați cu plăcere!

 

Pofta buna!

 
Categorii