Remedii naturiste

Sfaturi utile despre cum să scapi de cearcănele inestetice

 

 

 

 

Pungile de sub ochi sunt extrem de neplăcute şi inestetice. Nu ar trebui tolerate şi ai face bine să scapi de ele cât mai repede posibil. Nu este vorba despre acele cerculeţe negre pe care le capeţi după o noapte nedormită ci despre cearcănele care persistă pe partea de sub ochi şi care se întind pe o porţiune mai mare. Pungile de sub ochi sunt de fapt formate din lichid care este reţinut sub piele. Cauzele pot fi multiple: lipsa somnului, stresul sau chiar schimbările hormonale.

Iată câteva sfaturi utile care te vor face să scapi de cearcănele inestetice:

1.Scapă de ele cu ajutorul unei linguri.

Acesta este o modalitate foarte eficientă pentru a scăpa de pungile de sub ochi. Pune o lingură în frigider timp de 10-15 minute si apoi aşeaz-o sub ochi direct pe zona încercănată.

Cum funcţionează: senzaţia de rece relaxează vasele de sânge şi diminuează umflătura.

2.Folosește ceaiul.

Folosește pliculețe de ceai sau dischete din bumbac înmuiate în ceai. Răceștele înainte în frigider și aplică-le pe ochi timp de 10-15 minute. Întinde-te pe canapea și relaxează-te.

Cum funcționează: Efectul este similar cu cel în cazul linguriței reci, dar datorită ceaiului zona de sub ochi nu va fi iritată. Ceaiul este un tratament foarte bun pentru orice inflamație a ochilor.

3.Tratament cu alimente: cartof, castravete, albuș de ou.

Cel mai eficient și ușor tratament pentru cearcănele tale se află chiar în frigider. Oricare dintre produsele următoare va avea un efect fantastic într-un timp extrem de scurt și cu puțin efort din partea ta. Ia două feliuțe de cartof și așează-le pe pleoape, menținându-le 10 minute (probabil ai maivăzut acest ritual de foarte multe ori). O altă metodă este să bați un albuș de ou și aplică această soluție cu o pensulă, sub ochi. După 20 de minute îndepărtează-o cu apă rece. Ce ai mai putea să faci este să tai un cartof feliuțe și să îl aplici pe ochi exact ca în cazul castravetelui. 15-20 de minute vor fi suficiente ca sa vezi niște diferențe evidente.

Cum funcționează: Cartoful și castravetele au proprietăți anti-inflamatorii și de asemenea, îți tonifică pielea de sub ochi. În felul acesta vei reduce umflăturie. Albușul de ou are are proprietăți de a face pielea mai strânsă și mai catifelată.

4.Anticearcănul

Dacă nu ai timp pentru tratamente, cea mai simplă soluție este anticearcănul. Folosește un aticearcăn care să se potrivească cu nuanța pielii tale. Aplică-l prin tamponarea ușoară a acelei zone. Există evident și alte trucuri de machiaj pentru a ascunde până și cearcănele proeminente.

Cum funcționează: Machiajul este o soluție de urgență foarte eficientă, mai ales când ai o întâlnire sau trebuie să mergi la o petrecere. Ține minte însă ca funcționează doar pentru câteva ore și nu îți va aduce satisfacția unui rezultat e termen lung. Ascunderea acestei probleme nu înseamnă cu o va face neapărat să dispară.

5.Mai multă apă.

Hidratarea corespunzătoare este un remediu pentru o sumedenie de probleme iar cearcănele nu fac nici ele o excepție. Fiecare persoană în parte bea atâta apă câtă îi permite organismul. In acest caz însă ar trebuii să bei cât de multă apă este posibil. O idee bună ar fi să bei câte un pahar mare de apă de fiecare dată când observi că încep să ți se formeze umflături sub ochi.

Cum funcționează: Pare foarte ciudat că cearcănele cauzate de retenția de apă pot fi îndepărtate tot prin consumul de apă. Cu toate astea, acesta este modul cum lucrează corpul uman. Dacă îl privezi de apă, va începe să o rețină ca un sistem defensiv. Dacă bei suficientă apă nu va mai fi reținută și nu vei mai avea cearcăne.

6.Aplică Aloe Vera

Aplică un gel pe bază de aloe vera sau orice alt produs pentru îngrijirea pielii pe bază de aloe vera extract. Ai grijă să nu îți iriți ochii și să introduci această soluție și în interiorul lor.
Cum funcționează: Aloe vera are un efect antioxidant și este foarte bogată în vitamina E. Aplicată sub ochi va îmbunătăți circulația sângelui.

 

Sursa: Ești superbă
Categorii