Preparate fara carne

Toți vor cere porții suplimentare – budincă extraordinară cu dovlecei tineri!

 

 

 

 

Vă prezentăm o rețetă extraordinară de budincă din dovlecei tineri cu cașcaval și verdeață, este nemaipomenit de delicioasă! Această budincă este moale și suculentă în interior, iar suprafața îi este acoperită de o crustă crocantă și apetisantă de cașcaval. Merită s-o încercați și voi, suntem siguri că o să vă placă!

 

Ingrediente:

600 g Dovlecei
100 ml Lapte
4 bucăți Ouă
150 g Cașcaval
3 bucăți Căței usturoi
10 g Ceapă verde
1 legătură Mărar
0,5 linguriță Sare
0,5 linguriță Piper negru măcinat
1 lingură Ulei rafinat

Mod de preparare:

  1. Spălați, uscați și tăiați dovleceii în cuburi potrivite. Fiind tineri, nu este necesar să-i curățați de coajă. Mărunțiți ceapa verde și mărarul. Puneți dovleceii, ceapa verde și mărarul într-un bol, amestecați bine.
  2. Pregătiți sosul: dați cașcavalul prin răzătoarea mare. Spargeți ouăle într-un bol, adăugați sarea, piperul negru măcinat și usturoiul trecut prin presa de usturoi. Bateți totul cu telu, adăugați laptele și iarăși amestecați. Adăugați 100 g de cașcaval ras în compoziția de ouă și amestecați ușor.
  3. Turnați așa-zisul sos peste dovlecei și amestecați foarte bine. Transferați compoziția obținută într-o tavă pătrată cu (latura de 20 cm) , răspândindu-o uniform. Presărați-o cu cașcavalul rămas și dați tava în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, pentru 40 de minute, până se va acoperi cu crustă aurie.
  4. Savurați cu plăcere!

Pofta buna! 

 




Categorii

Sari la bara de unelte