Panificatie

Turte pe plita, gustul de neuitat al copilariei

 

 

 

 

Mai tineti minte turtele pe plita? Copii fiind in fiecare dimineata ne rasfata bunica cu minunatiile astea de turte, si acum simt mirosul lor! Ce vremuri!

Turtele mele se numesc impropriu “pe plita” caci le-am copt intr-o tigaie de fonta, insa gustul e exact acelasi, gustul copilariei!

 

Ingrediente:

(pentru 5 turte cu diametrul 28)
500 gr faina

250 ml apa calduta

7 gr drojdie uscata

1 lingurita sare

 

Mod de preparare:

Din ingredientele mentionate framantam un aluat pe care il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Il impartim in 5 bucati egale, presaram suprafata de lucru cu faina si  framantam fiecare bila de aluat pana devine elastica si nelipicioasa.

Luam o bila de aluat si o intindem cu sucitorul pana ajunge la diametrul tigaii. Punem turta astfel obtinuta in tigaia de fonta incinsa in prealabil. Daca nu aveti o tigaie de fonta puteti folosi una de teflon sau tabla pe care coaceti vinete (daca aveti o astfel de tabla).

Coacem turta pe ambele parti pana incepe sa creasca si devine rumena.

Se pot manca simple, in loc de paine sau in diverse combinatii.

 

Pofta buna!

 

Sursa: Caietul cu retete




Categorii